top of page
Keresés

Milyen WiFi kapunyitót vegyek?

Szeretnéd növelni a kényelmet és a biztonságot zárt ingatlanodban? Ha igen, valószínűleg már többször feltetted magadnak a címben szereplő kérdést, hiszen manapság az egyik legelőnyösebb megoldás egy WiFi kapunyitó beszerzése lehet. Egy megbízható kapuvezérlő eszköz telepítésével a kezedben tarthatod a kontrollt és eldöntheted, ki léphet be az ingatlan területére, valamint távolról is könnyedén kezelheted a kapudat. De miként biztosíthatod ezt a biztonsági szintet anélkül, hogy feláldoznád a kényelmet?


Cikkünkből kiderül!


Miért érdemes WiFi kapunyitó eszközt használni?


Kezdjük az elején. Bizonyára már nem újdonság, hogy a hagyományos távirányítók mára már elavulttá váltak az okostelefonok, okosotthon rendszerek és a hangvezérlés terjedése miatt. Ezek az új technológiák egyszerűbb, kényelmesebb és sokoldalúbb módokat kínálnak az otthoni és elektronikai eszközeink vezérlésére, fokozatosan kiszorítva ezzel a távirányítókat a háztartásokból.


Néhány fő ok, amiért célszerű WiFi kapuvezérlő eszközt használni:


 1. Távoli hozzáférés: Egy WiFi-n keresztül csatlakoztatható kapunyitó lehetővé teszi, hogy távolról is vezérelhesd a kapudat a telefonod vagy okosórád segítségével. Ez kényelmes megoldás lehet, hiszen nem kell fizikailag a helyszínen tartózkodnod, hogy kinyisd vagy bezárd a kaput.

 2. Biztonság: Az okos kapunyitók általában fejlett titkosítást és hitelesítést használnak, ami növeli a biztonságot. Csak azok vezérelhetik a kaput, akik erre engedélyt kapnak, gátat szabva ezzel az illetéktelen behatolásnak.

 3. Riasztások és értesítések: Számos WiFi kapunyitó képes riasztásokat és értesítéseket küldeni a telefonodra, így idejében észlelheted a potenciális problémákat és reagálhatsz azokra.

 4. Költöztethető: Manapság a költöztethetőség fontos szempont, hiszen ha albérletet váltunk, vagy új üzletet bérlünk, a rendszerünknek könnyen áthelyezhetőnek kell lennie. Az okos megoldások lehetővé teszik, hogy mellőzzük a bonyolult újratelepítéseket, ezáltal rugalmasabbak lehetünk az életvitelünk és üzleti tevékenységeink változásainak kezelésében.

 5. Felhasználói kezelés: A WiFi kapunyitók általában lehetővé teszik a felhasználók kezelését, így könnyen hozzáadhatsz vagy eltávolíthatsz engedélyezett személyeket, és ellenőrizheted a belépéseket.

+1: Gazdaságos: Bár a WiFi kapunyitók kezdetben magasabb beszerzési költséggel járhatnak, hosszú távon megtakarítást hozhatnak, hiszen egyes eszközökkel akár 500 személy is vezérelheti ugyanazt a kaput. Ráadásul minden elveszített vagy ellopott távirányító nemcsak biztonsági kockázatot, de többletköltséget is hordoz magában.


TOP okos kapunyitók


 • Hatalmas pozitívum, hogy az OPEN.ioting kapunyitót WiFi-n vagy UTP (Ethernet) kábelen keresztül is csatlakoztathatod az internethez, így nem kell egyik csatlakoztatási mód mellett sem elköteleződnöd, te döntöd el, mikor melyikre van szükséged.

 • Egyszerűen telepítheted, de ha nem megy, a honlapon részletes leírást találsz hozzá, illetve a magyar nyelvű ügyfélszolgálat is azonnali segítséget tud nyújtani.

 • Az eszköz tápellátása a kapuvezérlőhöz csatlakoztatva 85-265 VAC-ról vagy PoE switch-en keresztül is megoldható.

 • Ingyenesen 50 felhasználónak adhatsz hozzáférést a kapuidhoz, amit bármikor vissza tudsz vonni, így mindig csak az arra jogosult személy nyithatja ki a kaput. Plusz pont, hogy a felhasználók számát egészen 500 főig bővítheted.

 • Egy mobilalkalmazásban korlátlan számú OPEN.ioting eszközt tudsz kezelni.

 • Geofencing, vagyis automatikus nyitás funkció is van az eszközben, így a kapud azonnal kinyílik, amikor megközelíted azt. Ha általában ugyanazon az útvonalon mész haza, hasznos lehet, ha olyan kapuvezélő eszközt vásárolsz, amely képes erre.

 • Már 10 fő alatti felhasználónál is olcsóbb a készülék ára, mint a távirányító ugyanazon számú felhasználó számára.

Az alábbi videóban a WiFi-n keresztül történő csatlakozás lépéseit láthatod.


 • Az eszköz különböző változatokban érhető el, 2G és 4G verzióban, így lehetőségünk van kiválasztani azt a terméket, amely a legjobban megfelel az adott helyzetnek vagy igényeknek.

 • Attól függően, hogy hány felhasználót szeretnénk kezelni vele, 20 vagy akár 1000 felhasználót is regisztrálhatunk a rendszerbe.

 • Az eszköz támogatja az IP-kamerákat, így képek és videók megjelenítése is lehetséges a mobilalkalmazáson keresztül. Ez növeli az otthoni vagy üzleti biztonságot, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármikor ellenőrizzék a kamerák által rögzített tartalmat.

 • A rendszer rugalmasan konfigurálható, így beállíthatjuk a felhasználói jogosultságokat és a belépési időszakokat is. Ezáltal szabályozhatjuk, hogy ki és mikor férhet hozzá a rendszerhez.

 • A gyártó ingyenesen letölthető IP-kamera keresőt kínál, mely egy adott hálózaton elhelyezkedő IP-kamerák megtalálását segítő alkalmazás, és a kamerák, valamint az eszköz összehangolásának megkönnyítésére hivatott.

Az okos kapunyitók használata megváltoztathatja a mindennapi életünket és növelheti otthonunk vagy vállalkozásunk biztonságát. A WiFi kapunyitók kényelmesek, biztonságosak és gazdaságosak, és lehetővé teszik számunkra, hogy a kapunkat okostelefonunkról vezéreljük, bármikor és bárhol. Ne maradj le a modern technológia nyújtotta előnyökről, és tedd biztonságosabbá környezetedet!

コメント


bottom of page