top of page

Végálláskapcsoló bekötése

Az OPEN.ioting eszköz alkalmas a kapu nyitott és zárt állapotának visszajelzésére. Így a vezérlés megkezdése előtt meg tudsz győződni a kapu pozíciójáról.

 

Ez a funkció alkalmas arra is, hogy ellenőrizni tudd a kapu állapotát (nyitva vagy zárva van-e), valamint arra, hogy a kert vagy garázskapu akadály nélkül becsukódott-e.

Az IN1 és IN2 bemenetek a végálláskapcsolók bekötésére szolgálnak.

Végálláskapcsoló bekötése
  • Az IN1 bemenetre kell kötni a kapu teljesen nyitott állapotát jelző végálláskapcsolót.

  • Az IN2 bemenetre kell kötni a kapu teljesen zárt állapotát jelző végálláskapcsolót.

  • Az eszköz automatikusan érzékeli a bekötött végálláskapcsoló állapotváltozását és az alapján kezeli a végállásokat.

 

Tehát, ha nem szeretnél végálláskapcsolót használni, akkor ne kösd be az IN1 és IN2 bemeneteket.

 

Az eszköz egy vagy két végálláskapcsoló kezelésére is képes.

Végálláskapcsoló beállítása

Az S1 kapcsoló

Ha az IN1 és IN2 bemenetekre csatlakoztatott végálláskapcsolók alaphelyzetben zártak (NC), azaz, nyitott szárazkontaktust szolgáltatnak, amikor a kapu teljesen nyitott, illetve teljesen zárt állapotban van, akkor állítsd az S1 kapcsolót a felső „BE” állásba.

 

Ha az IN1 és IN2 bemenetekre csatlakoztatott végálláskapcsolók alaphelyzetben nyitottak (NO), azaz, zárt szárazkontaktust szolgáltatnak, amikor a kapu teljesen nyitott, illetve teljesen zárt állapotban van, akkor állítsd az S1 kapcsolót az alsó „KI” állásba.

 

Az eszköz az IN1 és IN2 végálláskapcsolókat automatikusan érzékeli! Amennyiben bekötöttük a végálláskapcsolókat, akkor a mobilalkalmazás megjeleníti a kapu nyitott, zárt és köztes állapotát (ha az IN1 és IN2 is bekötésre kerül) – vagyis amikor a kapu éppen nyílik vagy éppen záródik:

S1 kapcsoló állapotkijelző

Szeretnél többet tudni a végálláskapcsoló bekötéséről?

Olvasd el az alábbi gyakori kérdéseket a témában. Tapasztalataink szerint a problémák 95%-ára megtalálod a megoldást, de ha mégsem, Technikai támogató kollégáink mindig állnak a rendelkezésedre.

bottom of page