top of page

Végálláskapcsoló bekötése

Az OPEN.ioting eszköz alkalmas a kapu nyitott és zárt állapotának visszajelzésére. Így a vezérlés megkezdése előtt meg tudsz győződni a kapu pozíciójáról.

 

Ez a funkció alkalmas arra is, hogy ellenőrizni tudd a kapu állapotát (nyitva vagy zárva van-e), valamint arra, hogy a kert vagy garázskapu akadály nélkül becsukódott-e.

Az IN1 és IN2 bemenetek a végálláskapcsolók bekötésére szolgálnak.

oio-hu-page-vegallaskapcsolo-bekotese-pic01.webp
  • Az IN1 bemenetre kell kötni a kapu teljesen nyitott állapotát jelző végálláskapcsolót.

  • Az IN2 bemenetre kell kötni a kapu teljesen zárt állapotát jelző végálláskapcsolót.

  • Az eszköz automatikusan érzékeli a bekötött végálláskapcsoló állapotváltozását és az alapján kezeli a végállásokat.

 

Tehát, ha nem szeretnél végálláskapcsolót használni, akkor ne kösd be az IN1 és IN2 bemeneteket.

 

Az eszköz egy vagy két végálláskapcsoló kezelésére is képes.

oio-hu-page-vegallaskapcsolo-bekotese-pic02.webp

Az S1 kapcsoló

Ha az IN1 és IN2 bemenetekre csatlakoztatott végálláskapcsolók alaphelyzetben zártak (NC), azaz, nyitott szárazkontaktust szolgáltatnak, amikor a kapu teljesen nyitott, illetve teljesen zárt állapotban van, akkor állítsd az S1 kapcsolót a felső „BE” állásba.

 

Ha az IN1 és IN2 bemenetekre csatlakoztatott végálláskapcsolók alaphelyzetben nyitottak (NO), azaz, zárt szárazkontaktust szolgáltatnak, amikor a kapu teljesen nyitott, illetve teljesen zárt állapotban van, akkor állítsd az S1 kapcsolót az alsó „KI” állásba.

 

Az eszköz az IN1 és IN2 végálláskapcsolókat automatikusan érzékeli! Amennyiben bekötöttük a végálláskapcsolókat, akkor a mobilalkalmazás megjeleníti a kapu nyitott, zárt és köztes állapotát (ha az IN1 és IN2 is bekötésre kerül) – vagyis amikor a kapu éppen nyílik vagy éppen záródik:

oio-hu-page-vegallaskapcsolo-bekotese-pic03.webp

Szeretnél többet tudni a végálláskapcsoló bekötéséről?

Olvasd el az alábbi gyakori kérdéseket a témában. Tapasztalataink szerint a problémák 95%-ára megtalálod a megoldást, de ha mégsem, Technikai támogató kollégáink mindig állnak a rendelkezésedre.

bottom of page